Начало  »  Индустриални сгради - продукти  »  Профилирана ламарина  »  Нископрофилна  »  Стенна  »  Кофражна ламарина - 58.210.840  
ТЪРСИМ ДИСТРИБУТОРИ
За повече информация:
Phone: +359 885 429 110
                 +359 893 441 191

Email: office@mudera.com

Последни обекти и
новини

Свържете се с нас

Офис и склад на Мудера ЕООД:
София, ж.к. Димитър Миленков 1528
ул. Димитър Миленков 83Б

Работно време:
Понеделник - Петък
от 08:30 до 17:30

 Phone: +359 885 429 110 +359 893 441 191
Email: office@mudera.com,
svilen.ivanov@mudera.com
Skype: Mudera_Office
Facebook

Дистрибутори

Свържете се с нашите дистрибутори в цялата страна... повече »

Често задавани въпроси

Как мога да изчисля цената на една сграда?.. повече »

Задайте въпрос

На всеки Ваш въпрос ще намерим правилният отговор и на всяка
една Ваша задача вярното решение.. повече »

Други сайтове

История

    Моля, почакайте

Кофражна ламарина - 58.210.840

Основни предимства
  • Дължина - макс. 15 м.
  • Якост на стомана - S 320 GD + Z
  • Дебелини - 0,60|0,75|0,88|1.00 мм
  • Покритие - поцинкована или с 25 µm полиестер
  • Цветoва гама - 3 цвята
Документи
Описание на продукта

Ламарина за оставащ кофраж

Ламарината за оставащ кофраж се използва за подсилване и основа на бетонови плочи. Методът на строене с оставащ кофраж е първоначално въведен в Северна Америка и след това започва да се използва в Гърция и цяла Европа.

През последните години се увеличи употребата на ламарина за оставащ кофраж във жилищното строителство, поради неговите предимства в сревнение с по традиционните решения, които включват:

  • По-кратък срок на изграждане
  • Няма нужда от конструкция
  • Чрез него могат да се покриват по големи разстояния

Основният компонент на оставащия кофраж е профилираният стоманен лист, който по време на строежа функционира като кофраж, поддържащ мокрия бетон. След като бетонът се втвърди ламарината поема допълнителния товар. Обикновено се използва леко подсилване на бетона с арматури, което да предотврати напукването му. В случай, че се използва цялостна структурна система от греди, армировката дава възможност на платформата да се огъва на местата на подпорите.
 

                     
 

Профилирани стоманени листи

Профилираните стоманени листове са поцинковани,  с трапецовиден профил  и се използват за изграждане на големи композитни платформи. Листовете също така могат да се използват и самостоятелно (без бетон) като основен структурен елемент за олекотени подове. Изпъкналите части на профилирания лист са подсилени срещу огъване чрез междинно подсилване в средата на изпъкналата част. В структурата на напречния разрез има уребрения, които подобряват спойката между бетона и стоманения лист, за да предават надлъжните сили, които се пораждат между двата материала. Трябва да се спомене, че спойката между стоманения лист и бетона не се счита за ефикасна при композитното действие.
Всички стоманели листи които предлагаме са произведени, съгласно високите стандарти, с дебелина от 0,75мм до 1,25мм. Стоманата, която предлагаме е висококачествена и може да бъде боядисана в различни цветове.

Изграждане на композитните платформи

Изграждането на композитните платформи, съгласно Eurocode 4 включва два етапа: конструкционен и етап на композитно действие. По време на конструкционния етап т.е. преди втвърдяването на бетона структурата трябва да бъде достатъчно издръжлива, за да може да поеме тежестта на мокрия бетон и допълнителните натоварвания при изливането му. На този етап стоманените листи служат, като кофраж. След втвърдяването си бетонът и стоманеният лист поемат заедно тежестта на конструкцията и допълните натоварвания чрез своето композитно действие.

Конструкционен етап

По време на този етап от изграждането се следи за отклонения, причинени от тежестта на конструкцията. Те трябва да бъдат в границите на Eurocode 4. В момента на максимално натоварване се проверява способността на стоманата да поема цялата тежест на конструкцията. Максималното натоварване се проверява съгласно показанията на част 1.3 от Eurocode 3 която се отнася до тънките студеноогънати елементи и листовете. В случай, че нужните проверки не са изпълнени, може да се наложи да се поставят допълнителни подпори и да се провери. Допълнителните подпори се махат след втвърдяването на бетона.

Етап на композитното действие

По време на този етап проверките засягат способността на платформата да поема натиска на конструкцията, ветртикалното и хоризонтално натоварване. Отклоненията по платформата трябва отново да бъдат в рамките на Eurocode 4. Проверките се правят за да се избегнат нердности по време на изграждането.

* Забележка: Всички тегла упоменати в таблицата, са относителни (с ориентировъчен характер). Същите биха могли да бъдат неактуални при вариация на дебелината на ламарината в допустимия от стандарта толеранс.