ЗАТВОРИ

Тук може да видите някои от най-често задаваните въпроси.
Надяваме се да намерите Вашите отговори.

ВЪПРОС:
Колко струва квадратен метър метални керемиди?
ОТГОВОР:
Цената на металните керемиди се определя от следните параметри: дебелина на ламарината, вид на покритието, размер на модула, височина на вълната и съдържание на цинковото покритие. Искаме да Ви посъветваме да не задавате никога този въпрос, защото той е във Ваш минус. Това е така, защото след като търговците Ви кажат цената за кв. м метални керемиди, това не е цената, която ще заплатите накрая. Приемете съвета ни и сравнявайте само крайни оферти (сумата на всички елементи от покривната система за целия покрив), като много внимателно проверявайте, дали някой не Ви е спестил нещо в офертата.
ВЪПРОС:
Предлагате ли монтаж?
ОТГОВОР:

Да, предлагаме! Служителите на фирма Мудера ЕООД ще Ви очароват с професионализъм и отговорно отношение към продукта и клиента. Нашите служители ежемесечно минават курсове за повишаване на квалификацията в България и чужбина. Използваме само професионални инструменти за монтаж. Гараниця за монтажа изпълнен от Мудера ЕООД според ЗУТ е 5 г.

ВЪПРОС:
Шумни ли са металните керемиди при валеж?
ОТГОВОР:
Не, повечето клиенти забелязват минимална разлика. Дизайнът на материала не му позволява да шуми, като ламарина. Фиксирането на металните керемиди е върху дървена скара с крепежни елементи със специално уплътнение. Ако можете да чуете дъжд със сегашния си покрив, то ще го чуете и с металните керемиди. Не забравяйте, че имате топлоизолация, която действа допълнително и като шумоизолация.
ВЪПРОС:
Защо да изберем металните керемиди?
ОТГОВОР:
Традиционните керемиди тежат около 50 кг/кв.м, а металните керемиди 4,50 кг/кв.м. Ако изберете метални керемиди можете да намалите разхода за материали за носещата конструкция на покрива. Металните керемиди имат много дълъг живот на експлоатация. След години може да ги върнете на вторични суровини и да получите пари, достатъчни за вноска от 20 % за новия Ви покрив.
ВЪПРОС:
Какви цветове предлагате?
ОТГОВОР:

Ние предлагаме 13 вида метални керемиди и няколко варианта на други метални покривни системи в 5 покрития с различни гаранции. Всичко това можете да намерите в повече от 25 цвята, за да изберете визията, която ще направи Вашия проект единствен и отличим. За Ваше улеснение за всеки модел сме изготвили раздел Цветове, където да разгледате всички предлагани цветове и покрития за конкретния модеил, на който сте се спрели. Не се колебайте да ни посетите и на място, където имаме разнообразие от мостри, за да придобиете най-точна представа за цвета, за да можете в последсвие да сте възхитени и доволни от избора си.

ВЪПРОС:
Имате ли метални керемиди с цвета на улуците, които предлагате?
ОТГОВОР:
Разбира се, това е основното ни конкурентно предимство! Знаете ли мнението ни обаче? Според нас е много по-добро архитектурно решение, ако цветът на металните керемиди е различен от цвета на улуците (получава се ефектът като луксозна вратовръзка на бизнесмен).
ВЪПРОС:
Каква гаранция предлагате?
ОТГОВОР:
Гаранцията, която предлагаме е според модела на керемидите и вида на покритието. Тя е от 10 до 50 години. Хубаво е да знаете, че качествените метални керемиди избеляват с времето, но това се случва равномерно и не се получава разнотоние. Гаранциите ни покриват избеляване на цвета и пробив от корозия, ако те са монтирани, според технологията. Моля изтеглете гаранционния сертификат от сайта ни!
ВЪПРОС:
Може ли да си направим монтажа сами?
ОТГОВОР:

Разбира се! Мудера ЕООД ще Ви изготви монтажни планове за всеки скат на покрива. Всички аксесоари и елементи на покривната система се доставят готови за монтаж. В сайта ни има публикувани много подробни инструкции за монтаж на метални керемиди. Предлагаме и услугата СУПЕРВАЙЗЪР. Един наш служител ще дойде на обекта, за да съдейства със съвети за монтажа, който да направите Вие сами.

 

 

ВЪПРОС:
Покрива не протича ли след пробиването му с керепежни елементи?
ОТГОВОР:

Категорично НЕ. Предлагаме крепежни елементи, които имат EPDM гумено уплътнение, което прави супер водоплътност. Проблем може да има след недобър монтаж, когато крепежите са оставени незатегнати или са пренавити. С времето уплътнението на винта сe втърдява и прави непромокаема спойка между металните керемиди и винта.

ВЪПРОС:
Какъв размер улуци са подходящи за моя покрив?
ОТГОВОР:

Размерът на улука и броя на тръбите зависят от наклона на покрива и квадратурата му. Важно е да спазвате правилото, че на всеки 10 лин.м трябва да има една тръба. На покрив по голям от 45 кв.м се използва размер улуци Ф150 с една водосточна тръба или Ф125 с две водосточни тръби. В сектора за улуци в сайта можете да намерите подробна информация за това как да изберете правилния размер водосточна система.

ВЪПРОС:
Задължително ли е да си купуваме антикондензно фолио за под керемидите?
ОТГОВОР:

Ще Ви отговоря така: Задължително ли е колата Ви да е със зимни гуми през зимата? Никога не правете компромис с това. Не трябва да използвате добре познатата битумна хартия, защото тя не пропуска въздух за проветрение (задушава покрива) и защото тя издържа най-много 2 години. Битумната хартия е най- остарялото решение за покривна хидроизолация. Използвайте качестена хидроизолация от антикондензо фолио, тя Ви решава проблемите с течовете.

 

 

ВЪПРОС:
Как ще гарантирате за качеството на металните керемиди?
ОТГОВОР:

Всички метални керемиди, които предлагаме, на гърба на листа имат производствен печат, който удостоверява кога и от кого е произведена металната керемида. На гаранционния сертификат се записва името на клиента, номера и датата на фактурата, за да може при евентуални проблеми да докажете произхода им.