ЗАТВОРИ

ВСИЧКО ЗА ПОКРИВА

ИЗБЕРЕТЕ ПОКРИВЕН МАТЕРИАЛ


При строителството на нов дом или реновирането на стар, от съществено значение има изборът Ви на материал за покрива. Запитайте се кои характеристики искате да притежава Вашият покрив: трайност, лесна поддръжка, модерна или по-традиционна визия. Преценете бюджета си спрямо характеристиките и качествата, които искате да притежава и се консултирайте със специалисти във връзка с изискванията за подпокривната консрукция.

Жилищната среда
Вашата къща е съществена част от жилищната среда в населеното място, където живеете, а Вашият покрив може да придаде на къщата Ви индивидуалност или пък да я слеете с обкръжаващата среда, в зависимост от материала и цвета, който изберете.
 
Видът и формата на Вашата къща
 
 
Важно е визията на покрива да съвпада с цялостната идентичност на Вашата къща. Независимо дали сте избрали модерен и елегантен или традиционен, трябва да изберете покрив, който перфектно съотвества на къщата.
 
Не взимайте прибързани решения, когато избирате формата и цвета на покрива. Той е дългосрочна инвестиция и когато дойде моментът за решението, най-добре се допитайте до професионалистите.
 
Лесна поддръжка
Да живееш под метален покрив е лесно. В сравнение с керамичните, битумни и бетонни покриви, калта и мръсотията не се задържат по металните керемиди и възможността за развитие на мъх и плесен е минимална. Когато се налага металният покрив е лесен за почистване и издържа при всякакви метеорологични условия – градушка, сняг, вятър и т.н.
 
Освен всичко изброено вземете предвид, че нашите метални керемиди имат от 10 до 30 години гаранция
 
Подпокривни конструкции
Когато реновирате Вашият покрив, трябва да предвидите каква тежест може да понесе подпокривната Ви конструкция, освен ако покривът не е система от метални керемиди.
 
Металните керемиди са леки и са перфектния материал за всяка къща, независимо дали става въпрос за реновирането на стара или изграждането на съвсем нова сграда.
 
Звукоизолация
Материалът, който изберете за покрива си, никой покрив не е напълно звукоизолиран. Ключовите елементи определящи качествата на звукоизолация са дебелината на изолацията и използваните материали за звукоизолация. 
 
Наклон на покрива
Наклонът на покрива има значение при избора на покривен материал. Металният покрив е подходящ за всички видове плоски покриви с изключение на покривите с наклон по-малък от 8 градуса. Нашите метални керемиди са проектирани така, че да отвеждат водата далеч от покрива, това е причината покривът да има минимален наклон, за да функционира правилно.
 
Сравнете видовете метални покриви и техните минимални наклони, за да изберете подходящия продукт за Вашия покрив
 
Видове покриви Метални керемиди Клик система Профилирана ламарина
 
Минимален наклон 14 ° (1:4)  8 ° (1:7)  14 ° (1:7) 
 
Разходи и гаранционни условия
Има пряка връзка между размера на Вашата инвестиция и размера на гаранцията, която можете да получите от нас. Дори и малко увеличение на инвестицията може да рефлектира върху продължителността на гаранцията, осигурявайки ви сигурност в дълголетието на покрива. Можете да изберете подходящото покритие, форма, цвят и гаранция от нашата богата гама модели метални керемиди
 
При покупка на система от метални керемиди от нас, получавате гаранционен сертификат против корозия.
 
Покривни аксесоари, водоотвеждащи системи и снегозадържане
Аксесоарите (обшивки), водоотвеждащата система и елементите на системата за защита, които завършват инсталацията на Вашият покрив, влияят върху формирането на крайната цена.
 
Монтаж
Монтажът на покрива отнема различно време в зависимост от характеристиките на самия покрив. Цената на монтажът се формира отделно от цената на материалите.
Имайте предвид, че дори цената на материалите да е ниска, монтажът може да оскъпи допълнително цената на Вашият покрив. 
 
Основно предимство на системата от метални керемиди е лесният и изключително бърз монтаж: един лист метална керемида, в зависимост от модела, може да покрие до 9 кв.м, което се равнява на приблизително 100 керамични керемиди за същата площ. Сами можете да установите, че времето за монтаж е значително по-кратко и намалява крайната стойност на инвестицията Ви.
 
Форма и структура на покрива
Ако покривът Ви е с много еркери, комини или голям наклон, това ще увеличи времето за монтаж. При реновиране е необходимо да се прецени дали да се подмени подпокривната конструкция, което също оскъпява инвестицията. 
 
Направи си сам?
Ако решите сами да монтирате новият си покрив, това със сигурност ще Ви спести от разходите за монтаж. Когато обмисляте монтаж „Направи си сам”, вземете предвид че професионалистите имат опит в решаването на непредвидени усложнения и разполагат с необходимите инструменти и оборудване, за да се справят по-бързо, по-качествено и по-безопасно.
 
Какво трябва да обмислите, когато сравнявате различните покривни материали? 
Отделете време да разгледате внимателно офертите и обърнете по-сериозно внимание на следните фактори:
Обща цена
Общите разходи за поддръжка на покрива през целият му жизнен цикъл и гаранционните условия
Надежността на доставчика на покрива и монтажната фирма