ЗАТВОРИ

ВСИЧКО ЗА ПОКРИВА

ЗАГУБА НА ТОПЛИНА И ЕНЕРГИЯ ПРЕЗ ПОКРИВА


Когато металният покрив е монтиран правилно, той може да ви спести значително количество пари при отопление и изстудяване на Вашата къща. В зависимост от покритието на металните керимиди и пространството за проветрение оставено под тях, говорим за добра покривна вентилация. Металните покриви до голяма степен отразяват топлината от слънчевите лъчи, което означава намаляване на температурните амплитуди през денонощието. Крайният резутат е, че домът Ви запазва постоянна температура, докато останалите видове покрими я абсорбират и се нагряват. 
 
 
Повечето хора са наясно, че покривът е най-топлоотдаващата част от всяка къща. Правилното проветрение и циркулация на въздуха в пространството под металните керемиди води до покачване на ефективността при отопление и намаляване на количеството загубена топлина. Единственият начин да се намали загубата на топлина е, като се комбинира правилно вентилируемостта и изолацията. Ако реновирате стар покрив и поставите метални керемиди върху други покривни материали, правите огромна крачка към постигане на енергоспестяваща къща. 
 
 

 
През лятото: Металният покрив е гъвкав и запазва енергията, като отразява топлината. Монтирането на покрив от метални керемиди определено е начин да се сдобиете с добра вентилация и да намалите консумация на енергия, защото ще използвате много по-малко климатизация в топлите дни на лятото.
 
През зимата: Покривът от метални керемиди много бързо се нагрява, дори и от малко слънчеви лъчи, което спомага за бързото разтопяване на снега. От друга страна металните покриви са добре вентилируеми, което води до редуциране на отдаваната енергия от къщата и спомага за намаляването на сметките за електроенергия.