ЗАТВОРИ

ВСИЧКО ЗА ПОКРИВА

ДОШЪЛ ЛИ Е МОМЕНТЪТ ЗА РЕНОВИРАНЕ НА ВАШИЯ ПОКРИВ?


Използвайте въпросите отдолу като проверка за състоянието на Вашия покрив. Съществуват няколко основни фактора, които трябва да вземете предвид, когато мислите за бъдещето му. Ако отговорът на един или повече от въпросите е „ДА”, то подмяната на покрива е наложителна в съвсем близко бъдеще.

·         Изглежда ли покривът Ви остарял или излязъл от мода?
·         Изисква прекалено много поддръжка или често пребоядисване и пренареждане?
·         Тече ли или задържа ли влага Вашия покрив?
·         Обмисляли ли сте да подобрите изолацията на покрива си?
·         Смятате ли, че покривът Ви не е безопасен?
·         Вашият покрив е направен от рискови или опасни материали?
·         Продавате къщата си и искате по-добра цена?

Покривът Ви изглежда остарял или излязъл от мода?
Вашият покрив Ви се струва остарял и демоде, цветовете му са избелели или просто искате Вашата къща да изглежда по-добре от тази на съседите .
Понякога, измиването на покрива е достатъчно, за да отстрани този проблем. В други случаи, когато има ръжда, пребоядисването върши чудесна работа. 

Преди и след реновиране на покрива

 

 

Изисква ли Вашият покрив допълнително почистване или често пребоядисване и пререждане?

 

 

Независимо от материалите, от които е направен Вашият покрив, той все пак се нуждае от поддръжка от време на време. Ние препоръчваме да правите щателна проверка на покрива си поне два пъти годишно. Ако ви се налага да почиствате и поправяте Вашият покрив по-често, вероятно има някаква по-сериозна причина за това.
 
Да живееш под метален покрив е лесно. В сравнение с керамичните, битумни и бетонни покриви, калта и мръсотията не се задържат по металните покриви и възможността за развитие на мъхове е минимална. Когато е необходимо металният покрив е лесен за почистване и издържа при всякакви метеорологични условия – градушка, сняг, вятър и т.н.
 
Навременното реновиране на покрива е много по-добро решение, отколкото да чакате да се появят по-съществени проблеми. Ако имате някакви проблеми с покрива ние Ви съветваме да действате веднага. Отлагането води единствено до много по-големи разходи, например възможен теч и образуване на мухъл по Вашата къща. По-добре действайте преди да е станало късно. 

Прочетете повече за покривните покрития

 
Вашият покрив тече или задържа влага?
Задържането на влага по интериорните стени и на подпокривната конструкция обикновено са признак, че покривът Ви веднага се нуждае от ремонт или водоотвеждащата система не извежда правилно водата от покрива.
 
Причините за тези проблеми се установяват лесно, първо проверете Вашият покрив за видими повреди, разхлабени или липсващи винтове, огънати обшивки или други ясно различими неизправности. Инспектирайте покрива си регулярно, тъй като резките промени във времето често оказват влияние върху скобите и крепежните елементи.
 
Запомнете също, че редовно трябва да проверявате дали подпокривната конструкция се проветрява правилно. Лошата циркулация на въздуха комбинирана с влага може да причини сериозни проблеми свързани с образуване на мухъл и плесен.
 
Свържете се с нас за консултация в случай, че установите сериозни проблеми с повредени елементи или влага. 
 
Обмисляли сте да подобрите изолацията на покрива си?
 

 

Добрата изолация е от жизнено важно значение за всяка къща: добрата изолация и херметически затворената сруктура запазват Вашият дом топъл през зимата и прохладен през лятото. Добрата изолация влияе енергоспестяващо и намалява разходите за отопление и охлаждане.
 
През зимата е лесно да прецените дали изолацията Ви е добра. Ако видите ледени висулки стърчащи от стрехите или петна от влага по покрива без да има сняг, това означава покривът губи топлина и е необходимо да подобрите изолацията си.
 
Най-добър ефект ще получите, ако комбинирате подмяната на изолацията с цялостна реновация на покрива.
 
Смятате че покривът Ви не е безопасен?
 
 
Трябва да имате функционални и работещи елементи за сигурност, за да гарантирате безопасността на покрива. Поддръжката на покрива ще бъде безопасна, когато сте монтирали всички необходими елементи от системата. Системата за покривна защита включва покривни стълби, мостове, снегозадържане и снегонарязване. Тя предпазва Вас, Вашият покрив и останалите хора.
 
Снегозадържането предпазва от падането на сняг и лед върху хората отдолу, а стълбите служат като основен авариен маршрут в случай на пожар. 
Инспекрирайте дали елементите от системата за защита (стълби, мостове, снегозадържане), която сте инсталирали на покрива, са здраво прикрепени към него. 
 

Вашият покрив е направен от рискови или опасни материали?

Покривите от азбест били доста разпространени до 1980 година, така че много къщи или обществени сгради и до днес съдържат този материал.

Покривните материали с азбест не са опасни, ако са в добро състояние. Установите ли че Вашият покрив е направен от материал съдържащ азбест, свържете се с нас за предварителна консултация.

Обновяването или демонтажа на стария покрив може да изложи хората на вредни азбестови вдишвания. Азбестът може да причини сериозни здравословни проблеми, особено силно влияние има върху белите дробове. Задължително се допитайте до пронфесионалисти, когато става въпрос за разрушаване на покрив от азбест.

Продавате къщата си и искате по-добра цена?

Новият покрив ще подобри многократно добрият външен вид на Вашата къща. Обновявайки покривът си преди продажба може многократно да увеличи списъкът с желаещи да я купят, а също и времето за продажба.
 
Разгледайте нашите покрукти.