Начало  »  Покривни системи  »  Покрив от двоен фалц  »  Медна ламарина  »  Медни покриви  
ТЪРСИМ ДИСТРИБУТОРИ
За повече информация:
Phone: +359 885 429 110
                 +359 893 441 191

Email: office@mudera.com

Последни обекти и
новини

Свържете се с нас

Офис и склад на Мудера ЕООД:
София, ж.к. Димитър Миленков 1528
ул. Димитър Миленков 83Б

Работно време:
Понеделник - Петък
от 08:30 до 17:30

 Phone: +359 885 429 110 +359 893 441 191
Email: office@mudera.com,
svilen.ivanov@mudera.com
Skype: Mudera_Office
Facebook

Дистрибутори

Свържете се с нашите дистрибутори в цялата страна... повече »

Често задавани въпроси

Как мога да изчисля цената на една сграда?.. повече »

Задайте въпрос

На всеки Ваш въпрос ще намерим правилният отговор и на всяка
една Ваша задача вярното решение.. повече »

Други сайтове

История

    Моля, почакайте

Медни покриви

Основни предимства
  • Живот на ламарината минимум 100 години
  • Материала 100% рециклируем
  • Много мека, с неограничени архитектурни възможности
  • Подходяща за покриви на къщи, музей, църкви, хотели, обществени сгради и др.
Описание на продукта


Медта може да се използва, като материал за изграждане на покриви на жилищни, административни, обществени, търговски сгради и др. Пречка за масовата им употреба е високата цена, но не бива да се забравя, че зад нея стои и висока експлоатационна стойност. На фона на дълготрайността и устойчивостта си, те са икономически изгодни.

Благодарение на своята пластичност, медта идеално подхожда за покриви с всякаква архитектурна сложност. Защитният оксиден слой (патина) предпазва надеждно медния покрив от корозия през целия му експлоатационен живот.

Медният покрив има редица достойнства. На първо място, този вид покрив е много красив. В началото, веднага след полагането си, медният покрив е червено-жълт и ярко блести на слънцето. През първата година става кафяв, а после – матовочерен. Това са цветовете и на естествените оксиди на медта. След време тези оксиди променят цвета си до малахитовозелен. Медната патина на покрива придава на дома аристократизъм и изисканост, затова са разработени и изкуствени начини за патинирането на медта, създаващи ефект на старинност и античност още преди полагането й.

Друго особено важно качество на покривната мед е нейната много голяма дълготрайност. Медта притежава уникално свойство – процесът на нейното окисляване затихва с течение на времето. Медната патина практически напълно прегражда достъпа на кислород и други вещества в основния метал. Ето защо медният покрив надеждно защитава къщата от различните атмосферни явления в продължение не на десетки, а на стотици години.

Характеризира се и със завидна мразо- и топлоустойчивост – не изменя експлоатационните си свойства при температурен диапазон от минус 70 до 150 градуса Целзий. Температурата й на топене е 1083°С, което я прави пожароустойчива и създава пречка за разпространение на евентуални пожари.

Голямо преимущество е, че медният покрив се монтира много лесно и бързо. Благодарение на своята технологичност, медта успешно се използва при покриви с много сложна геометрия, кули, куполи и други. Няма ограничения за допустимия наклон на покрива – медта е подходяща както за плоски, така и за скатни покриви.